Rapport Palestijnse kinderen en militaire detentie

PL-RAPPORT-poster -webDe Nederlandse regering moet er bij Israël op aandringen dat het de internationaal erkende rechten van het kind respecteert bij arrestatie, verhoor, detentie en berechting van Palestijnse kinderen. Daar roepen Nederlandse hoogleraren jeugdrecht en experts op het gebied van jeugdpsychiatrie en -educatie de regering toe op. Op donderdag 17 april om 17.30 presenteren zij de resultaten van een factfinding missie naar de bezette Palestijnse gebieden en Israël, in de vorm van het rapport ‘Palestijnse kinderen en militaire detentie’, bij de Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken. De missie vond in november 2013 plaats op uitnodiging van gate48 -Platform voor kritische Israëli’s in Nederland en Palestine Link. Beide organisaties zijn lid van de Nederlandse Coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap.

Het rapport ‘Palestijnse kinderen en militaire detentie’ is hier te lezen.

An English summary of the report can be read here.

A Hebrew summary of the report can be read here.

An Arabic summary of the report can be read here.

De Nederlandse Coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap roept, naar aanleiding van het expertrapport, de Nederlandse regering op toe te zien op de naleving van het VN-Kinderrechtenverdrag door Israël. Het volledige persbericht van de Coalitie is hier terug te lezen.


Een reactie op “Rapport Palestijnse kinderen en militaire detentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s