Brief aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de dood van twee Palestijnse jongens

Op 26 mei heeft de Nederlandse Coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap een brief gestuurd aan de Minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans.

In de brief stelt de Coalitie bezorgd te zijn dat Israël niet bereid is een grondig en objectief onderzoek in te stellen naar de recente dood van twee minderjarige Palestijnen, en zo nodig degenen die verantwoordelijk zijn voor dit ernstige incident te vervolgen. Gezien de huidige reactie van de Israëlische autoriteiten, de wijze waarop Israël in het verleden dergelijke incidenten behandeld heeft en de ernst van deze gebeurtenis vraagt de Coalitie de minister bij de Israëlische autoriteiten aan te dringen op een gedegen en onafhankelijk internationaal onderzoek betreffende de dood van beide jongens.

Op donderdag 15 mei 2014 werden, tijdens een demonstratie ter herdenking van de Nakba in de stad Beitunia op de bezette Westelijke Jordaanoever, vier ongewapende minderjarige Palestijnen neergeschoten door het Israëlische leger. Twee van hen overleden aan hun verwondingen: Nadim Siyam Nawarah, 17, uit het dorp al-Mazra’ah al-Qibliyah, en Mohammed Mahmoud Salameh (Abu Daher), 17, uit Ramallah. 

De brief is hier terug te lezen.


Een reactie op “Brief aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de dood van twee Palestijnse jongens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s