ROOM NO.4

Domkerk Utrecht

Foto-expositie over de realiteit van gedetineerde Palestijnse kinderen in Oost-Jeruzalem.

 22 september 2014 t/m 19 oktober 2014

ROOM4-A0 POSTER 11 WEB 300 pixHonderden Palestijnse kinderen uit Oost-Jeruzalem en andere bezette gebieden worden jaarlijks gearresteerd. Zij worden verhoord en vastgehouden in omstandigheden die niet in verhouding staan tot hun leeftijd en die in strijd zijn met Israëlische en internationale wetten. Kinderen die dit hebben meegemaakt worden impulsief, gewelddadig, presteren slecht op school of haken af.

Room No.4

Room No.4 is een verhoorkamer waar Palestijnse kinderen uit Oost-Jeruzalem worden ondervraagd door de Israëlische politie. De expositie weerspiegelt de getuigenissen van verschillende ex-gedetineerde kinderen tussen de 7 en 17 jaar uit Silwan.

“Ze lieten me 5 uur in de kamer met mijn handen gebonden op mijn rug en mijn benen aan elkaar vastgemaakt. Toen ik weigerde te bekennen sloegen ze me en werden mijn handen steeds strakker aan elkaar vastgebonden”, een 15-jarig kind.

Room No.4 is een initiatief van het Madaa Silwan Creative Center. Het Center verzamelde de getuigenissen van ex-gedetineerde kinderen in het rapport The Impact of Child Arrest and Detention. De foto’s zijn genomen door Ashraf Dowani.

Opening op 21 september

De tentoonstelling opent op de Internationale Dag van de Vrede, zondag 21 september om 14:00 uur in de Domkerk in Utrecht en is te zien tot en met 19 oktober 2014. Bij de opening zal in ieder geval Jawad Siyam van het Madaa Silwan Creative Center spreken. De expositie reist sinds 2013 de expositie de wereld rond. Eerder was hij zien in Palestina, Israël, de VS, Engeland, België, Libanon en Letland. Zie ook www.roomno4.org.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Nederlandse Coalitie voor Palestijnse Kinderen in Israëlische gevangenschap.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s