Brief Coalitie: weinig voortgang bij tegengaan Palestijnse kinderrechtenschendingen

De Nederlandse Coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap heeft een brief geschreven aan de Tweede Kamer waarin het waarschuwt voor het uitblijven van enige structurele veranderingen om misstanden tijdens de arrestatie en detentie van Palestijnse kinderen uit te bannen. In de brief roept de Coalitie de Minister van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse regering op “om de Israëlische autoriteiten te bevragen over structurele beleids- én praktijkveranderingen. Gezien de oplopende spanningen op de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem – dat de afgelopen maanden een groot aantal arrestaties van Palestijnse jongeren heeft gezien -, is het uitbannen van misstanden tijdens arrestatie en detentie urgenter dan ooit“.

Om de brief te lezen klik hier.

Om het begeleidende factsheet te lezen, onder meer gebaseerd op een voortgangsrapportage van de Palestijnse kinderrechtenorganisatie Military Court Watch, klik hier.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s