UNICEF – Kinderen in militaire gevangenschap – Bulletin No. 2

Dit Bulletin ontleend informatie uit vier bronnen. De gegevens tonen de noodzaak aan voor verdere actie om de bescherming van kinderen in militaire gevangenschap te verbeteren. Het Bulletin rapporteert dat mishandeling van kinderen tijdens arrestatie, vervoer naar een politiebureau of kazerne, verhoor en gevangenschap niet is verminderd in 2013 en 2014. De verbeteracties moeten zich in het bijzonder richten op de situatie van de kinderen in de eerste 48 uur, de periode dat zij het kwetsbaarst zijn. In deze periode gaat het om arrestatie, vervoer door de Israëlische krijgsmacht en verhoor door de Israëlische politie of militaire politie.

Om de Bulletin te lezen klik hier


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s