Burgemeester van Leiden opent tentoonstelling over Palestijnse kinderen

Op 19 november is in Leiden de fototentoonstelling ‘Dit was mijn slaapkamer’ door Anne Paq/www.activestills.org over de situatie van Palestijnse kinderen IMG_3660_internetgeopend door burgemeester Lenferink en Aloys van Rest, directeur van Defence for Children.Vorig jaar is het 25-jarig bestaan van het VN-Kinderrechtenverdrag groots gevierd in Leiden. Dit jaar doen de gemeente Leiden en Defence for Children dit samen met de Nederlandse Coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap.

IMG_3672_internetDe burgemeester benadrukt dat het roerige tijden zijn. Veel mensen vluchten voor geweld dat hen wordt aangedaan. Hele gezinnen zoeken een vellig onderkomen, die ze onder andere in de gemeente Leiden wordt geboden. In de Gaza Strook staan de bewoners structureel onder druk en zijn kinderen slachtoffer van de situatie die volwassenen veroorzaken. Dit is de reden dat de gemeente Leiden heeft gekozen om de tentoonstelling op het Stadhuis te laten zien.

Defence for Children is een logische partner voor de gemeente Leiden omdat ze in het Kinderrechtenhuis in Leiden gevestigd zijn. Defence for Children maakt onderdeel uit van de Nederlandse Coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap. Uit die naam benadrukt Aloys van Rest dat het vragen van aandacht voor kwetsbare kinderen in de wereld, zoals de situatie waarin Palestijnse kinderen opgroeien, structureel nodig is. De fototentoonstelling ‘Dit was mijn slaapkamer’ geeft een gezicht aan de Palestijnse kinderen die in de Gaza Strook hun veilige omgeving zijn kwijtgeraakt. De gefotografeerde kinderen laten zien wat zij het meest missen uit hun slaapkamer.IMG_3701_internet

De tentoonstelling wordt getoond rond 20 november, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind en is te zien tot en met 27 november in het Atrium van het Stadhuis in Leiden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s