Tentoonstellingen

Obliterated Families, Fototentoonstelling in Kriterion Amsterdam, 2017. 

 

133a8119

Tijdens de Israëlische aanval op de Gazastrook in 2014 verloren 142 Palestijnse families drie of meer familieleden. Sommige families werden volledig weggevaagd. #ObliteratedFamilies vertelt het verhaal van enkele van deze families, van de geliefden die gedood werden en van hen die achterbleven.

Anne Paq is een bekroonde Franse fotografe die al gedurende meer dan een decennium verslag doet van verhalen uit Palestina. Zij is lid van het fotografencollectief Activestills.

Ala Qandil is een Palestijns-Poolse journaliste, voormalig correspondent van het Pools Pers Agentschap, die de laatste twee Israëlische militaire offensieven in Gaza in 2012 en 2014 heeft meegemaakt en verslagen.

Lees meer

This was my bedroom, Stadhuis Leiden, Kinderrechtenweek, 2015.


ilya_pass-klein-zonder-wit-320x320

Op 19 november is in Leiden de fototentoonstelling ‘Dit was mijn slaapkamer’ door Anne Paq en Active Stills over de situatie van Palestijnse kinderen geopend door burgemeester Lenferink en Aloys van Rest, directeur van Defence for Children.

Vorig jaar is het 25-jarig bestaan van het VN-Kinderrechtenverdrag groots gevierd in Leiden. Dit jaar doen de gemeente Leiden en Defence for Children dit samen met de Nederlandse Coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap.  Lees meer

Room Number 4, Domkerk in Utrecht, 2014.

Room No.4 (Kamer 4) is een verhoorkamer in het ‘Russische Complex’ – het hoofdbureau van de Israëlische politie in Jeruzalem – waar Palestijnse inwoners van Jeruzalem, waaronder kinderen, ondervraagd worden.

Room No. 4 is waar veel van de misstanden beschreven in het rapport ‘De impact van de arrestatie en detentie van kinderen’ van het Madaa Silwan Creative Center – uit 2012 – plaatsvinden. Het rapport analyseert de uitkomsten van 30 interviews met kinderen uit de wijk Silwan in Oost-Jeruzalem, tussen de 7 en 17 jaar oud, die gearresteerd en vastgezet zijn. De Room No. 4-tentoonstelling laat de realiteit zien waar kinderen die gearresteerd en vastgezet word en mee te maken krijgen, en is gebaseerd op de getuigenissen in dit rapport.

 Lees meer